Ugrás a tartalomhoz
jan. 14. 2009

A Family Guy története

A Family Guy egy amerikai rajzfilmsorozat Quahog kitalált városában (Rhode Island-en). Alkotója Seth MacFarlane, aki meglepően sok szereplő hangjaként is közreműködik. A FOX televízócsatorna kezdte sugározni 1999-ben, majd bár 2002-ben törölték a műsorból a sorozatot, a sikeres DVD-eladásoknak és az Adult Swim kábelcsatornán elért meglepő nézettségi arányoknak köszönhetően a FOX 2005-ben ismét műsorra tűzte. Magyarországon a Comedy Central kezdte vetíteni 2008. októberétől.

 

A Family Guy gyakran alkalmaz "cutaway" jeleneteket, melyek a történethez nem kapcsolódó vicces bejátszások. Ezek miatt sok kritikát is kapott a sorozat.

 

A család:

 

Peter Griffin (Kerekes József) – Peter a negyvenes éveiben járó családfő, júliusban született. Rendkívül kövér és ostoba férfi, aki állandóan rossz helyzetekbe kerül, melyeket csak fokoz, ahogyan próbál kikerülni belőlük. Bár ez nem látszik rajta, éppen-hogy szellemi fogyatékos. Lois férje, Chris és Stewie apja, Brian gazdája. Apja utálja, anyjáról nem sokat tudni- vegasban szokott kártyázni.

Lois Griffin (Vándor Éva) – Lois is a negyvenes éveiben jár. A módos Pewterschmidt családba született, de feladta gazdagságát, hogy hozzámehessen Peter-hez, bár azóta is nagy figyelmet fordít külső megjelenésének ápolására. Lois zongoraleckéket ad, de a legtöbb idejét a családdal való törődés teszi ki. Szomszédjuk, Glenn Quagmire folyamatosan zaklatja, és természetellenesen bálványozza őt.

Meg Griffin (Nemes Takách Kata) – Lois 17 éves lánya (valószínűleg nem Peter-től származik). Meg idejének nagy részében próbál beilleszkedni a gimnáziumának közösségébe, ami (plasztikai műtét nélkül) nem is nagyon sikerül neki. Gyarkan célpontja a külsejét, különcségét és úgy általában a létezését bíráló vicceknek.

Chris Griffin (Hamvas Dániel) – Peter és Lois 14 éves fia. Nem túl okos (bár tehetségesen rajzol), és az apjához hasonlóan túlsúlyos. Ő az egyetlen gyerek, akinek még nem kérdőjelezték meg a szüleinek kilétét (bár egy lyukas óvszernek köszönhetően született meg). Egyes nézők szerint Chris idősebb a nővérénél, mert egy kissé magasabb, de ez nem igaz.

Stewie Griffin (Dolmány Attila) – Peter és Lois 1 éves fia. Angol akcentussal beszél, hihetetlenül intelligens. A kormány számára ismeretlen veszélyt jelent a nemzetközi biztonságra, mert komoly terveket sző világuralomról és Lois megöléséről, ám tervei eddig meghiúsultak, mivel a körülötte lévők közül csak Brian (a kutya) érti meg és veszi komolyan. Sok vicc született a valószínűsíthető homoszexualitásáról, azonban sok epizódban heteroszexuális (a szexuális beállítottsága a készítők szerint a helyzet humorosságának megfelelően változik).

Brian Griffin (Schnell Ádám) – A Griffin család beszélni képes talált kutyája, a család talán legintelligensebb tagja. Gyakran ironikusan beszél, Stewie-vel jó barátok, bár gyakran szekálják egymást.

 

A szomszédok:

 

Glenn Quagmire (Seder Gábor) – A középkorú, szexmániás agglegény pilóta, Griffinék szomszédja, Peter barátja.

Cleveland Brown (Kapácsy Miklós) – Peter csendes, lassú beszédű barátja, szintén szomszéd. Elvált feleségétől, miután az megcsalta Quagmire-rel. Gyorsétterme van Quahogban.

Loretta Brown (Némedi Mari) - Cleveland felesége volt, míg meg nem csalta őt Quagmire-rel. Ennek következtében elváltak.

Cleveland Brown Jr. - Loretta és Cleveland közös fia.

Joe Swanson (Varga Rókus) – Feleségével, Bonnie-val az első évad ötödik epizódjában mutatkoztak be, mint új szomszédok. Rendőr, elfojtott agresszió jellemzi; egy üldözés során balesetet szenvedett és kerekesszékbe kényszerült.

Bonnie Swanson – Joe felesége, aki hét évadon keresztül volt terhes. Nagy segítsége a sokszor magatehetetlen Joe-nak, akit pelenkázni kell.

Kevin Swanson – Joe és Bonnie első közös gyermeke, aki Irakban meghalt.

Susie Swanson – Joe-ék második gyermeke, egy lány aki a hetedik évadban születik meg. Peter leszbikusnak mondja, mivel megveri Stewie-t.

Mort Goldman (Molnár Levente) - Peterék zsidó származású barátja, aki a város patikusa.

Niel Goldman (Molnár Levente) - Mort fia, aki Meg-gel egy idős.

Herbert John (Imre István) – Az utcában élő öreg bácsi, aki mindig járókerettel jár, s nem mellékesen pedofil. Legnagyobb szerelme Chris, aki nem értékeli az öregúr közeledéseit.

 

Peter hozzátartozói:

 

Francis Griffin (Rudas Istán) – Peter valódinak hitt apja, aki sosem mutatta ki fia íránti szeretetét. Sokszor mindenkit az őrületbe kerget túlbozgó Istenhitével. Halála után kiderül, hogy nem ő volt Peter vérszerinti apja.

Mickey McFinnigan (Kerekes József) – Peter valódi apja, aki Írországban él, s nagy elismerésnek örvend szülőotthonában alkoholfogyasztási képességei miatt.

Thelma Griffin (Illyés Mari) – Peter 84 éves anyukája, akit nem sűrűn látunk a sorozatban, csupán annyit tudni róla, hogy általában Las Vegasban tölti az idejét kártyázással.

 

Lois hozzátartozói:

 

Barbara Pewterschmidt - Lois burzsoá édesanyja, aki unalmas ámbár fényűző életet él férjével.

Carter Pewterschmidt (Barbinek Péter) - Lois édesapja, aki megismerkedésük óta utálja Petert. Nagy hatalommal bíró személy, akármit meg tud szerezni és tenni amit csak akar. Emellett mexikói vendégmunkásokat dolgoztat birtokán.

Patrick Pewterschmidt - Lois rég elveszett bátyja, aki bolondok házában él.

Carol Pewterschmidt - Lois huga, nem sokat hallani felőle.

 

Quahog 5 News:

 

Diane Simmons (Tóth Szilvia) - A helyi tévécsatorna bemondónője.

Tom Tucker (Bolla Róbert) - Diane párja a híradóban. Egy rész erejéig Peter pótapja is volt.

Trüsi Tekiwana (Nádorfi Krisztina) - A Quahog 5 News ázsia származású riporternője.

 

 

(forrás: wikipedia)

süti beállítások módosítása